Automata öntözőrendszerek

WordPress Image Gallery Plugin

 • Egy kert szépségének fenntartásában elengedhetetlen a folyamatos öntözés, ami legegyszerűbben és legkényelmesebben automata öntözőrendszerekkel valósítható meg.
 • Az automata öntözőrendszerek alkalmazásával elegendő beállítani, hogy mely napokon és milyen időpontokban induljon, illetve meddig tartson az öntözés, s a locsolás fárasztó feladata lekerül az Ön válláról!
 • Ahhoz, hogy kertünk növényei és füve megfelelően fejlődjenek és szemet gyönyörködtetően mutassanak, rendszeres napi öntözés szükséges. Az öntözőrendszerek mindig a pázsitnak, növényzetnek szükséges mennyiségű vizet adják, méghozzá mindig a kellő időben.

Az automata öntözőrendszerek felhasználási területei

 • Az öntözőrendszerek telepíthetők házi kertekben (akár virágágyásokban is), parkokban, sportpályákon, golfpályákon, stb.
 • Cégünk magas minőségű berendezésekkel és alkatrészekkel dolgozik, a Hunter, Rainbird és Toro által gyártott öntözőrendszereket és elemeiket alkalmazzuk munkáink során.

Az automata öntözőrendszerek előnyei

 • Az öntözőrendszerek legnagyobb előnye, hogy a jelentős ráfordítással (esetenként akár milliókért!) megépített kert gyepének és telepített növényeinek vízellátását tökéletesen megoldják. Kézi locsolással ez a feladat sokkal rosszabb hatásfokkal oldható csak meg.
  De ezek az öntözőrendszerek nemcsak a vizet, hanem oldott tápanyagokat vagy akár gyomirtó szereket is könnyedén és hatékonyan képesek a célba juttatni, ráadásul költségkímélő módon.
 • A jól megtervezett rendszerekkel az öntözés egyenletes, a vízből a kert minden része egyenletesen locsolható. A telepítést természetesen úgy végezzük, hogy az árnyékosabb, nedvesebb helyekre kevesebb vízmennyiség jusson.
 • Az automata öntözőrendszerek légfrissítő hatása sem elhanyagolható: a vízpermet leköti a port, ezáltal friss és illatos levegőt varázsolva az Ön egész kertjébe. Forró nyári estéken, amikor már kibírhatatlan a hőség, indítsa be az öntözőrendszert egy rövid időre, s hamarosan kellemesebbé válik a környezet.
 • Az automata öntözőrendszerek szórófejei szelíd, apró szemű permetté porlasztják a vizet, így a hagyományos locsolással ellentétben, nem tömörítik és keményítik le a talajt; az Ön pázsitja mindig puha és selymes lesz.
 • Az automata öntözőrendszerek telepítése többszörösen megtérülő beruházás, amelyek ráadásul az adott ingatlanok értékét is növelik.

Automata öntözőrendszerek karbantartása

Az automata öntözőrendszerek tél előtti leállítása, víztelenítése, illetve tavaszi újraindítása és az időjárásnak megfelelő programozása sok esetben gondot okoz a tulajdonosoknak. A másik gyakori probléma a növények fejlődéséből adódik: az öntözőfejek takarásba kerülnek a vízsugár útjába növő ágak, levelek miatt.

Igény szerint készséggel elvégezzük az automata öntözőrendszerek ezen karbantartási feladatait.

Automata öntözőrendszerek javítása

Ha a kerteket átépítik, átrendezik az idő múlásával, szükség lehet az automata öntözőrendszerek szórófejeinek és más elemeinek áthelyezésére vagy kibővítésére.

Találkoztunk már munkánk során fűnyíróval megsértett vagy épp kutyák által kikapart, szétrágott öntözőfejekkel. Egy másik gyakori probléma az öntözőrendszerek szelepaknájában lévő mágnesszelep elfagyása vagy a szelepszerelvény által okozott vízszivárgás (ezek a nem megfelelően végzett téliesítés következményei).

Vállaljuk az általunk telepített öntözőrendszerek, illetve a már meglévő automata öntözőrendszerek javítását és átépítését.

Automata öntözőrendszerek víztelenítése, téliesítése

November tájékán, még a tél beállta előtt vízteleníteni kell az automata öntözőrendszereket, hogy ne fagyjanak szét. Ehhez legmegfelelőbb a sűrített levegős kifúvatás (kompresszorozás).

Az automata ürítőszeleppel szerelt öntözőrendszerekben mindig marad víz, ami jéggé fagyva szétfeszítheti a csöveket és tönkreteheti a szelepeket, szórófejeket. A kompresszoros kifúvatás tökéletesen megoldja a problémát: az utolsó csepp vizet is eltávolítja a rendszerből, így az nem tud megfagyni és kárt okozni az alkatrészekben.

Automata öntözőrendszerek telepítése

Az öntözés megtervezéséhez és az öntözőrendszer kivitelezéséhez mindig forduljon szakemberhez, hiszen a hatékony, költségkímélő megoldás szaktudást igényel.

A kertről kell egy méretarányos rajz. Ezen szerepelnie kell a járdáknak, épületeknek és minden olyan tereptárgynak, amit nem szeretnénk beöntözni. Rá kell még rajzolni a meglévő és a tervezett növényeket is. Ezek után lehet neki állni az öntözőrendszer tervezésének, a megfelelő szórófejek, csepegtetőrendszerek kiválasztásához, illetve az anyagszükséglet kiszámításához.

El kell döntenünk hogy milyen vízforrásból kívánjuk kertünket öntözni, hálózatról, fúrt kútról, gyűrős kútról, ciszternáról, stb. Az rendelkezésre álló víznyomást, vízhozamot meg kell mérni.

E nélkül nem lehet megvalósítani a tervezést, mivel minden egyes öntözési körben meg kell lennie a működéshez szükséges minimális nyomásnak, illetve a vízhozamhoz kell tervezni a rendszer zónáinak működési rendjét.

Nyaralni készül?

Az automata öntözőrendszerek egyik előnye, hogy akkor is elvégzik a locsolást, amikor a kerttulajdonosok éppen nyaralnak vagy üzleti úton vannak, így nem kell megbízniuk valakit a feladat elvégzésével. Sőt: akár a szobanövények öntözése is megoldható a rendszerről.

Mi van, ha esik az eső?

Az automata öntözőrendszerek víz- és energiatakarékosak, sőt intelligensek, mert szenzorai segítségével érzékelik, ha esik az esőt, így az öntözést automatikusan leállítják.

Megéri?

A szakértelemmel megtervezett és az adott kert igényeihez igazodóan – a talaj jellemzőit, vízvezető/megtartó képességét figyelembe véve – beprogramozott automata öntözőrendszerek segítségével jelentős energiát és költséget takaríthatunk meg.

Míg a melegebb nyári napokon a napközbeni locsolással kijuttatott víznek akár a 70%-a is elpárologhat, addig a programozható öntözőrendszerekkel az éjszaka folyamán kijuttatott víznél ugyanez csupán 10% párolgási veszteséget jelent.

Az automata öntözőrendszerek telepítésének költségei (mérettől függően) átlagosan 1-5 éven belül megtérülnek, miközben az Ön kertje folyamatosan ápolt és gyönyörű.

Mikor öntöz?

Mivel az automata öntözőrendszerek programozhatóak, az öntözés mindig ugyanakkor, az előre beállított időpontban történik. Célszerű a kora hajnali és késő esti órákra beállítani, amikor a pázsitnak is a legmegfelelőbb és gazdaságosság szempontjából is a legkedvezőbb a locsolás.

Nem csúfítja el a kertet?

Az automata öntözőrendszerek két öntözési periódus között észrevehetetlenek, mivel csöveik a földben futnak, a szórófejek pedig csak az öntözés idejére emelkednek ki a talajból.

Automata öntözőrendszerek  Budapesten, Pest megyében és az alábbi településeken!

Komárom-Esztergom megyében:

Ács, Almásfüzitő, Bábolna, Baj, Csolnok, Dorog, Esztergom, Kecskéd, Kisbér, Komárom, Környe, Lábatlan, Leányvár, Nagyigmánd, Nyergesújfalu, Oroszlány, Réde, Süttő, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Tokodaltáró, Vértesszőlős

Pest megyében:

Abony, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Monor, Nagykőrös, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Százhalombatta, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Vác, Vecsés

Kérdése van, keressen minket, segítünk a megoldásban!

J-Garden Natural Trend Kft

Jónás György

Cégvezető

Telefon: 06-30-213-01-12