Kerti tó építése

Szeretne kertjében kis tavat, nagy tavat esetleg csobogót, patakot, vízesést, szökőkutat, hogy élvezhesse a tó, által nyújtott szépséget és nyugalmat, a kis patak csörgedezését, vagy a csobogó víz hangját.

Wordpress Gallery Plugin Free

Mi megvalósítjuk vízi álmait!

Amennyiben konkrét terve és elképzelése van, mi kivitelezzük, ha nincs, akkor szakemberünk, a tervezésben is a rendelkezésre áll!

Elsődlegesen többféle szempontot is figyelembe véve, részletes tervet készítünk létesítendő tóról, patakról, csobogóról, szökőkútról. A tónak illeszkednie kell a kert stílusához, annak többi motívumához.

Ha már egy meglévő kertbe szeretne tavat létesíteni, az jelentős mértékben befolyásolja a leendő tó stílusát. Már ekkor eldőlhet, hogy csak szabályos formájú díszmedencét volna célszerű építeni, vagy lehetőség van szabálytalan formájú kerti tavat létrehozni, amellyel természetes víztükör benyomását lehet kelteni.

Az elhelyezésnél el kell dönteni, hogy mennyire szán központi szerepet a tónak. A vízfelület látványa, a szökőkutak csobogása, a színes tavirózsák gyönyörű látványt nyújtanak. Esetleg a ház ablakából szép kilátás nyíljon rá, terasz vagy pihenő részeként, de megépíthetjük a kert távolabbi részébe is.

Figyelemmel kell lenni arra is, hogy hová helyezzük a tavat. Egyes növények igénylik a sok napfényt, de nyáron a teljes és folyamatos napsütés túlzott felmelegedéshez vezethet. Az árnyékoláshoz nem a legjobb megoldás nagy fák közelébe építeni a tavat, mert azok levelei hamar beszennyezhetik a vizet.

Kerti tó építés

A kertépítés egyik különleges szakértelmet kívánó ága a kerti tavak létesítése. Amennyiben Ön is szeretne egy kis (vagy nagy) tavat kertjébe, netán csobogót, patakot, vízesést, szökőkutat, mi készséggel segítünk megvalósítani elképzelését.

Először is – minden szempontot figyelembe véve -, részletes és pontos tervet készítünk a létesítendő tóról, patakról, stb.

A tónak vagy egyéb vizes installációnak harmonikusan illeszkednie kell a kert stílusához, többi motívumához. Amennyiben egy már meglévő kertbe szeretne tavat létesíteni, az nagy mértékben meghatározza a leendő tó stílusát – pl. szabályos formájú díszmedencét lenne célszerű építeni, vagy inkább egy szabálytalan formájú, természetes víztükör hatását keltő kerti tavat létrehozni.

Elhelyezés

Mindenek előtt el kell döntenie, hogy a leendő tónak mennyire szán központi szerepet. Nyíljon rá szép kilátás a házból, vagy inkább a terasz/pihenő része legyen, esetleg a kert távolabbi részébe kerüljön…

A vízfelület, a színes tavirózsák és a partot szegélyező vízi növények gyönyörű látványt nyújtanak. Figyelemmel kell a telepítendő növények igényeire is – egyes fajták igénylik a sok napfényt, más fajták inkább árnyékos részekre valók, de nagy fák alá telepíteni a tavat az árnyékoláshoz nem a legjobb megoldás, mert a hulló falevelek beszennyezhetik a vizet.

A kerti tó mérete

Minél nagyobb és mélyebb egy tó, annál jobb esélye van a természetes egyensúly kialakulására. Azonban vigyázzunk az arányokra: Kis kertbe túl nagy tavat elhelyezni mesterkélt hatást kelt, a kerthez képest apró tó pedig idővel elveszhet a kifejlődő növényzet alatt.

Medence típusok

Fóliamedencék: A fóliás tavak előnye, hogy a tó formája és mélysége szabadon alakítható, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Gyakorlatilag bármilyen tó kialakítható így kedvező áron, és később akár bővíthető is. Könnyen javítható típus.

Előre gyártott medencék: Élettartamuk hosszú, minőségtől függően 10-30 év. Jobban ellenállnak a sérüléseknek, viszont formájuk fix, nem alakítható, ezért a későbbi bővítés kizárt.

Betonmedencék: Erős szerkezetű, jól ellenáll a talaj kisebb megcsúszásainak és az UV sugárzásnak, nem igényel különösebb karbantartást sem. Hátránya, hogy a tó megszüntetése esetén komoly bontási munkálatok szükségesek, mivel az alapja vasbetonból van.
A beton nem érintkezhet közvetlenül a tó vizével, mert mésztartalma mérgező a halakra

Mindezek figyelembe vételével vállaljuk a kertépítés és kerti tó kivitelezés, illetve ezekhez kapcsolódó feladatok elvégzését, maximálisan igazodva az Ön elképzeléseihez!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kerti tó építés Budapesten, Pest megyében és az alábbi településeken!

Komárom-Esztergom megyében:

Ács, Almásfüzitő, Bábolna, Baj, Csolnok, Dorog, Esztergom, Kecskéd, Kisbér, Komárom, Környe, Lábatlan, Leányvár, Nagyigmánd, Nyergesújfalu, Oroszlány, Réde, Süttő, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Tokodaltáró, Vértesszőlős

Pest megyében:

Abony, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Monor, Nagykőrös, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Százhalombatta, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Vác, Vecsés

Kérdése van, keressen minket, segítünk a megoldásban!

J-Garden Natural Trend Kft

Jónás György

Cégvezető

Telefon: 06-30-213-01-12