Focipálya és Sportpálya öntözés

Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik a sportpályák öntözésében.

Az általunk alkalmazott sportpálya öntözőrendszer sikerének titka az egyszerű felépítés és az egyenletes szórófej kiosztás. A rendszer teljesen automatikusan végzi az öntözést.

Automata éjszakai öntözéssel megoldható, hogy megfelelő időben egyenletes minőségű pálya álljon a sportolók rendelkezésére

A gumiborítású szórófejek a talajba húzódva a fűben alig látszanak, ami a sportolást nem zavarja, megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

Sportpályák öntözésekor a legfontosabb követelmény a rendelkezésre álló vízmennyiség és az üzemi nyomás.

A sportpálya öntöző rendszerünk jellemzői:

Alacsony vízfogyasztás

A sportpálya öntözésre gumírozott fedővel ellátott víztakarékos rotoros szórófejeket használunk, amelyek nagy teherbírásúak.

Intelligens automatika

A sportpálya öntöző automatika egész nap méréseket végez, beállítja az öntözési időket. Az állandó folyamatos mérésnek köszönhetően a fű mindig annyi vizet kap, amennyire szüksége van. Mérésekkel igazolható, hogy nagy felületek öntözésekor ez az automatika akár 40% vizet is meg tud takarítani.

Több szórófej

A sportpálya öntözéshez 6 cm átmérőjű szórófejeket egymástól 12 méterre helyezzük el, ezzel egyenletes öntözést biztosítunk.

Várható költségek

70m x 110m-es sportpálya öntözése

Szórófejek és csővezetékek költsége

Tartalmazza a pályán elhelyezendő szórófejet, mágnes szelepeket, a szórófej kötéseket, szelepházakat, a bekötő és a gerinc csővezetéket kötőelemekkel együtt.

Intelligens automatika és elektromos rendszer költsége

A központi vezérlőegység időjárás érzékelő szondával, a szükséges elektromos vezetékekkel együtt.

Telepítés költsége

A sportpálya öntözőrendszer beépítése meglévő vagy újonnan épülő pályába, talaj visszatöltéssel és tömörítéssel fűrávetés nélkül.

Meglévő pázsit esetén a fű helyreállítására külön árajánlatot adnunk.

A sportpálya öntözési javaslatunk Budapest és Pest megye területére vonatkozik.

Vidéki és külföldi telepítésre egyedi ajánlatot adunk.

Sportpályák öntözésének általános előírásai

A sportpályák öntözéséhez használt szórófejeket a gyártók ajánlásai helyezzük el, ezzel egyenletes öntözést biztosítunk a játéktéren.

A sportpályák öntözésekor a sportolók biztonságát figyelembe véve választjuk meg a szórófejek helyét, a beépítés mélységét, a szórófej típusát, valamint burkolatát.

Salakon, kemény és koptató hatású talajon csak kopásálló külső burkolattal ellátott (acél burkolatú) sportpálya öntöző szórófejek építhetők be.

A csövek, kábelek és szerelvények fektetési mélységét úgy kell megválasztani, hogy minimálisra csökkentsük a terület gépi karbantartásakor bekövetkező meghibásodás lehetőségét.

A földbe épített szórófejek esetében rugalmas szórófej-bekötő szerelvényeket kell alkalmazni

Körültekintéssel kell megválasztani a szórófejek helyét a játéktéren, hogy legkisebbre csökkentsük a játékosok sérülésének veszélyét.

Labdarúgópályák

Füves labdarúgópályák

A labdarúgópályák öntözőző szórófejeinek elhelyezésénél, a szórófejek kiválasztásánál és beépítésénél a sportpályák öntözésére vonatkozó általános ajánlások érvényesek.

Nemzetközi, első vagy másodosztályú labdarúgó mérkőzések rendezésére alkalmas pályák esetében a játéktérbe csak olyan szórófejek építhetők be, amelyeket a játékosok biztonságát megfelelően szavatoló védőburkolattal láttak el.

A szórófejeket csak több ponton mozgó csatlakozóval lehet beépíteni.

Szelepdoboz nem lehet a pálya szélétől mért 2 m-es távolságon belül.

A kapuk mögött kézi vízkivételi lehetőséget kell kiépíteni.

A vezérlőszelepek elé célszerű kézi szakaszoló szelepek elhelyezése is.

Nagyobb méretű szórófejek csak abban az esetben használhatók, ha a szórófejek teteje valódi vagy műfű borítással ellátott.

Műfüves labdarúgópályák

Műfüves labdarúgópályák esetében a sportpályák öntözésére vonatkozó általános szabályok nem érvényesek, mert az öntözés a játéktér hűtését szolgálja.

Műfű borítású pályák esetén csak olyan szórófejek alkalmazhatók, amelyeknek minden alkatrésze a szórófej tetejéről hozzáférhető, és a szórófej műfű borítással ellátható.

Teniszpályák

A teniszpályák szórófejeinek elhelyezésénél a szórófejek kiválasztásánál és beépítésénél a sportpályák öntözésére vonatkozó általános ajánlások érvényesek.

Teniszversenyek rendezésére alkalmas pályák esetében csak olyan szórófejek építhetők be, amelyeket a játékosok biztonságát szavatoló védőburkolattal láttak el.

Salakos teniszpályák

Salakon, kemény és koptató hatású talajon csak kopásálló külső burkolattal ellátott szórófejek építhetők be. Forgó szórófejeknél úgy kell a forgási sebességet megválasztani, hogy meggátoljuk a tócsák kialakulását.

Füves teniszpályák

A füves teniszpályákra a sportpályákra és azon belül a teniszpályákra vonatkozó általános ajánlások érvényesek.

Lovas pályák

A lovas sportpályák szórófejeinek elhelyezésénél a szórófejek kiválasztásánál és beépítésénél a sportpályákra vonatkozó általános ajánlások érvényesek. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a szórófejek a lovak és sportolók biztonságát ne veszélyeztessék.

Komárom-Esztergom megyében:

Ács, Almásfüzitő, Bábolna, Baj, Csolnok, Dorog, Esztergom, Kecskéd, Kisbér, Komárom, Környe, Lábatlan, Leányvár, Nagyigmánd, Nyergesújfalu, Oroszlány, Réde, Süttő, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Tokodaltáró, Vértesszőlős

Pest megyében:

Abony, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Monor, Nagykőrös, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Százhalombatta, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Vác, Vecsés

Kérdése van, keressen minket, segítünk a megoldásban!

J-Garden Natural Trend Kft

Kobezda Andrea

irodavezető

Telefon: 06-20-441-5034